Układ elektrycznyWymiana RECA


Regulamin forum
Awatar użytkownika
kub961
Forumowicz
Posty: 39
Rejestracja: 18 lis 2016, o 12:04
imie: Kuba
Silnik: Z20LEH
Wyposażenie: OPC
KM: 240
Województwo: Łódzkie

Wymiana RECA

Postautor: kub961 » 10 sty 2017, o 14:33

Witam. Ostatnio w aucie przestały działać mi spryskiwacze, podgrzewanie szyby, foteli, światła przeciwmgłowe itp. Komputer pokazał błąd U2141 czyli nieprawidłowe dane z REC. Trochę też o tym poczytałem i wygląda na to że muszę wymienić REC'a tylko chciałbym sie dowiedzieć jak tego dokonać dokładnie. Wiem że REC który kupie musi być wylogowany z poprzedniego auta. Wyjmuje swojego, wkładam nowy wylogowany i co teraz? Mój REC też musi być wylogowany czy nie jest to konieczne? Jak wygląda kwestia logowania nowego REC'a w OPCOMIE. Może znacie kogoś w Łodzi lub okolicach kto już to przerabiał i mógłby dać mi kilka wskazówek?

Awatar użytkownika
Flora
Forumowicz
Posty: 246
Rejestracja: 18 sie 2016, o 09:39
imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Sport
KM: 150
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Wymiana RECA

Postautor: Flora » 11 sty 2017, o 10:34

REC, który wyciągasz nie musi być wylogowany. Podmieniasz skrzynki. Jeżeli nowa nie jest wylogowana, a posiadasz do niej kod to wchodzisz w programowanie, wpisujesz kod i wykonujesz reset. Jeżeli skrzynka jest już zresetowana to w opcji programowania wpisujesz swój kod i uruchamiasz programowanie kodu. Teraz pozostaje jeszcze ustawienie numeru VIN, konfiguracji CAN i programowanie wariantu.

Awatar użytkownika
kub961
Forumowicz
Posty: 39
Rejestracja: 18 lis 2016, o 12:04
imie: Kuba
Silnik: Z20LEH
Wyposażenie: OPC
KM: 240
Województwo: Łódzkie

Re: Wymiana RECA

Postautor: kub961 » 11 sty 2017, o 12:32

A skąd mam wziąć ten swój kod PIN? On jest podany w aucie czy jak ?

Awatar użytkownika
gagat3k
Klubowicz
Posty: 720
Rejestracja: 20 gru 2015, o 23:13
imie: Damian
Silnik: Z17DTH
Wyposażenie: Enjoy
KM: 100
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: Wymiana RECA

Postautor: gagat3k » 11 sty 2017, o 13:18

powinieneś mieć na kartce przy książce serwisowej. Kartka wielkości wizytówki.
jeśli nie masz, to w ASO 100+ zł

Awatar użytkownika
kub961
Forumowicz
Posty: 39
Rejestracja: 18 lis 2016, o 12:04
imie: Kuba
Silnik: Z20LEH
Wyposażenie: OPC
KM: 240
Województwo: Łódzkie

Re: Wymiana RECA

Postautor: kub961 » 11 sty 2017, o 13:38

Chodzi o pass card rozumiem ? :D Dobra to mam :D A jeszcze pytanko jedno. Orientujecie się jakim REC'eim mozna podmienić REC o oznaczeniu HU jaki teraz posiadam gdyż nie mogę nigdzie takowego dorwać do kupienia. Chodzi żeby obsługiwał podgrzewanie foteli, parktronik, xenony :D Alarmu mieć nie musi. :D

AngelNH
Forumowicz
Posty: 88
Rejestracja: 19 gru 2016, o 21:07
imie: Tomek
Silnik: Z18XER
Wyposażenie: Cosmo
KM: 140
Województwo: Małopolskie

Re: Wymiana RECA

Postautor: AngelNH » 15 sty 2017, o 10:26

A czy jeśli mam małą skrzynkę można ją wymienić na rec? Auto rok 2007

drahe
Forumowicz
Posty: 266
Rejestracja: 14 paź 2013, o 08:25
imie: Irek
Silnik: Z18XE
Wyposażenie: Cosmo
KM: 125
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: Gliwice

Re: Wymiana RECA

Postautor: drahe » 15 sty 2017, o 11:38

Nie ma szans.