Car Audio & AlarmyFabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Pytania dotyczące sprzętu car audio i zabezpieczenia przeciwkradzieżowe
Regulamin forum
vwrafi
Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 12 paź 2016, o 13:20
imie: Rafał
Silnik: Z14XEP
Wyposażenie: Enjoy
KM: 101000
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: vwrafi » 8 lis 2016, o 09:01

Latest post of the previous page:

Hej. Mam radio CD30 bez MP3. Zamiast zmieniać radio kupię chyba ten zestaw USB Densio Gateway 300. Działa on tylko, jeśli radio ma wejście AUX. Czy mogę jakoś, bez rozbierania tunelu od hamulca ręcznego, sprawdzić czy moje radio ma AUX IN? Jak wejdę w ustawienia radia to pojawia mi się opcja EXTERNAL VOL IN. Czy to oznacza, że w radiu jest uaktywnione wejście AUX? Czy radio bez tego wejścia też mają tę opcję w menu?

Awatar użytkownika
Flora
Forumowicz
Posty: 246
Rejestracja: 18 sie 2016, o 09:39
imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Sport
KM: 150
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: Flora » 8 lis 2016, o 12:39

EXTERNAL VOL IN dotyczy zestawu głośnomówiącego, którego włączenie wymuszane jest sygnałem zewnętrznym, a jest to wejście mono.
Gdybyś miał aktywne wejście AUX to byłoby ono widoczne na liście źródeł obok FM, AM i CD

vwrafi
Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 12 paź 2016, o 13:20
imie: Rafał
Silnik: Z14XEP
Wyposażenie: Enjoy
KM: 101000
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: vwrafi » 8 lis 2016, o 12:48

Czyli musi być odpowiedni przycisk AUX na radiu, tak?

Awatar użytkownika
Flora
Forumowicz
Posty: 246
Rejestracja: 18 sie 2016, o 09:39
imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Sport
KM: 150
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: Flora » 8 lis 2016, o 13:24

Przycisk nie. Trzeba wejść w zakładkę radia, a następnie wybrać powrót. Z lewej strony pojawi się lista źródeł - przynajmniej tak jest przy wyświetlaczach graficznych. Dla tekstowych źródła przełącza się (chyba) przyciskami na kierownicy.

drahe
Forumowicz
Posty: 266
Rejestracja: 14 paź 2013, o 08:25
imie: Irek
Silnik: Z18XE
Wyposażenie: Cosmo
KM: 125
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: Gliwice

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: drahe » 8 lis 2016, o 13:36

Piszesz o cd70 a kolega ma cd30 mp3.
W tym radyjku naciskasz przycisk FM/AM 3 razy aż pojawi się napis AUX na wyświetlaczu.
Jeżeli przechodzi tylko między FM a AM tzn że radio nie ma AUX.

Naciskając przycisk ze słuchawką na kierownicy też chyba można wywołać AUX.Jest to w instrukcji.

vwrafi
Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 12 paź 2016, o 13:20
imie: Rafał
Silnik: Z14XEP
Wyposażenie: Enjoy
KM: 101000
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: vwrafi » 8 lis 2016, o 13:41

Dzięki po raz kolejny, tym razem z innego forum :D. Dzisiaj zobaczę u żony czy pojawi jej się AUX po wciśnięciu FM/AM ( nie mam MP3 ). Może to karygodne, ale instrukcji jeszcze nie czytałem, a może warto by było :D.

drahe
Forumowicz
Posty: 266
Rejestracja: 14 paź 2013, o 08:25
imie: Irek
Silnik: Z18XE
Wyposażenie: Cosmo
KM: 125
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: Gliwice

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: drahe » 8 lis 2016, o 13:43

Jak masz radio bez MP3 to nie ma co sprawdzać.

Awatar użytkownika
Flora
Forumowicz
Posty: 246
Rejestracja: 18 sie 2016, o 09:39
imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Sport
KM: 150
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: Flora » 8 lis 2016, o 13:59

drahe pisze:Piszesz o cd70 a kolega ma cd30 mp3.


Dziękuję za naprostowanie ;)

vwrafi
Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 12 paź 2016, o 13:20
imie: Rafał
Silnik: Z14XEP
Wyposażenie: Enjoy
KM: 101000
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: Fabryczne radia i wyświetlacze stosowane w Astrze H

Postautor: vwrafi » 8 lis 2016, o 14:41

OK, czyli jak nie mam AUX to tego zestawu Dension Gateway 300 też nie mam co kupować, prawda?