CB Radio & NaviPolskie menu i navi w CD70

Nasłuchujemy i naprowadzamy trasie
Forum rules
Pavvel
Forumowicz
Posts: 133
Joined: 13 May 2015, o 06:25
Imie: Paweł
Silnik: Z16XER
Województwo: Śląskie

Polskie menu i navi w CD70

Postby Pavvel » 17 May 2015, o 07:05

Siema, pomimo, że tematów jest niby sporo w sieci.. Nigdzie nie otrzymuję pewnej odpowiedzi, a boje się, aby nic nie zepsuć. Mianowicie, czy jest szansa spolszczenia całego menu, łącznie z BC i radiem w CD 70 NAVI? A także, skąd i najpewniej spolszczyć navi i wgrać najaktualniejsze mapy.

Czytam wypowiedzi sprzed roku, że aby mieć pełne polskie menu, nalezy coś dolutować. Czy te informacje są aktualne?

A także czy projektnavi.pl jest ok?

User avatar
Cinek
Forumowicz
Posts: 526
Joined: 12 Feb 2014, o 01:13
Imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
KM: 150
Województwo: Dolnośląskie
Location: Dolnośląskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby Cinek » 17 May 2015, o 10:12

Dvd90 tez sie podpina

Pavvel
Forumowicz
Posts: 133
Joined: 13 May 2015, o 06:25
Imie: Paweł
Silnik: Z16XER
Województwo: Śląskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby Pavvel » 17 May 2015, o 20:29

Spolszczyłem - menu nawigacji wraz z lektorem polskim i wgrałem najnowsze mapy polskie 2014-2015. Jeśli ktoś ma problem, zapraszam na PW :)

User avatar
wildchild
Forumowicz
Posts: 76
Joined: 31 Aug 2015, o 13:34
Imie: Bartek
Silnik: Z19DTH
KM: 150
GG: 8023985
Województwo: Małopolskie
Location: Oświęcim/Tychy

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby wildchild » 6 Apr 2016, o 21:36

Ja też się podepnę. Mam płytę z polskim menu oraz lektorem, wszystko zrobione zgodnie z instrukcją. Po wgraniu wszystko pięknie menu PL, mapki aktualne tylko kobieta do mnie mówi po hmmm... litewsku? Jak to ugryźć, żeby lektor komunikował mnie w ojczystym języku?

User avatar
Pawliko
Forumowicz
Posts: 221
Joined: 1 Mar 2012, o 13:45
Imie: Paweł
Silnik: Z19DTH
KM: 185@403
Location: Szczecin

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby Pawliko » 18 Apr 2016, o 19:35

wildchild wrote:Ja też się podepnę. Mam płytę z polskim menu oraz lektorem, wszystko zrobione zgodnie z instrukcją. Po wgraniu wszystko pięknie menu PL, mapki aktualne tylko kobieta do mnie mówi po hmmm... litewsku? Jak to ugryźć, żeby lektor komunikował mnie w ojczystym języku?

Wgraj lektora jeszcze raz, często pomagało.

marioo
Początkujący
Posts: 11
Joined: 15 Mar 2016, o 11:09
Imie: Mariusz
Silnik: Z18XER
KM: 140
Województwo: Świętokrzyskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby marioo » 2 May 2016, o 19:01

Jest ktoś ze śląska kto posiada działającą płytkę z polskim językiem, pisałem do Wołka i podesłał mi link do pobrania, zrobiłem zgodnie z instrukcją z tym że nagrywałem na lapku bo nie posiadam stacjonarnego PC. Nagrałem kilka płyt z różnymi prędkościami i w różnych programach. Po włożeniu do radia CD70 chwile próbuje czytać i wysuwa CD bez żadnego komunikatu. Ktoś się spotkał z podobnym problemem.

szneru
Forumowicz
Posts: 248
Joined: 19 Aug 2015, o 13:09
Imie: Tomek
Silnik: Z16XEP
KM: 105
Województwo: Świętokrzyskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby szneru » 2 May 2016, o 19:36

Ja mam działającą - Knurów

RobertMTT
Forumowicz
Posts: 55
Joined: 9 May 2016, o 14:40
Imie: Robert
Silnik: Z17DTH
KM: 100
Województwo: Łódzkie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby RobertMTT » 9 May 2016, o 14:59

Witam.
Jestem posiadaczem Astry H od 4 dni.
Posiadam radio cd70 i niestety język całego menu jest po holendersku.
W ustawieniach widnieje język angielski lecz po jego wyborze trzeba włożyć płytę której ja nie posiadam, polskiego języka nie mam do wyboru.
Język angielski co prawda się ustawia ale po ponownym uruchomieniu radia wraca do stanu poprzedniego.
Jak wgrać polski język?