CB Radio & NaviPolskie menu i navi w CD70

Nasłuchujemy i naprowadzamy trasie
Regulamin forum
Pavvel
Forumowicz
Posty: 133
Rejestracja: 13 maja 2015, o 06:25
imie: Paweł
Silnik: Z16XER
Wyposażenie: Cosmo
Województwo: Pomorskie

Polskie menu i navi w CD70

Postautor: Pavvel » 17 maja 2015, o 07:05

Siema, pomimo, że tematów jest niby sporo w sieci.. Nigdzie nie otrzymuję pewnej odpowiedzi, a boje się, aby nic nie zepsuć. Mianowicie, czy jest szansa spolszczenia całego menu, łącznie z BC i radiem w CD 70 NAVI? A także, skąd i najpewniej spolszczyć navi i wgrać najaktualniejsze mapy.

Czytam wypowiedzi sprzed roku, że aby mieć pełne polskie menu, nalezy coś dolutować. Czy te informacje są aktualne?

A także czy projektnavi.pl jest ok?

Awatar użytkownika
Cinek
Forumowicz
Posty: 528
Rejestracja: 12 lut 2014, o 01:13
imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Cosmo
KM: 150
Województwo: Dolnośląskie
Lokalizacja: Dolnośląskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: Cinek » 17 maja 2015, o 10:12

Dvd90 tez sie podpina

Pavvel
Forumowicz
Posty: 133
Rejestracja: 13 maja 2015, o 06:25
imie: Paweł
Silnik: Z16XER
Wyposażenie: Cosmo
Województwo: Pomorskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: Pavvel » 17 maja 2015, o 20:29

Spolszczyłem - menu nawigacji wraz z lektorem polskim i wgrałem najnowsze mapy polskie 2014-2015. Jeśli ktoś ma problem, zapraszam na PW :)

Awatar użytkownika
wildchild
Forumowicz
Posty: 90
Rejestracja: 31 sie 2015, o 13:34
imie: Bartek
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: OPC
KM: 150
GG: 8023985
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: Oświęcim/Tychy

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: wildchild » 6 kwie 2016, o 21:36

Ja też się podepnę. Mam płytę z polskim menu oraz lektorem, wszystko zrobione zgodnie z instrukcją. Po wgraniu wszystko pięknie menu PL, mapki aktualne tylko kobieta do mnie mówi po hmmm... litewsku? Jak to ugryźć, żeby lektor komunikował mnie w ojczystym języku?

Awatar użytkownika
Pawliko
Forumowicz
Posty: 221
Rejestracja: 1 mar 2012, o 13:45
imie: Paweł
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: OPC
KM: 185@403
Województwo: Zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: Pawliko » 18 kwie 2016, o 19:35

wildchild pisze:Ja też się podepnę. Mam płytę z polskim menu oraz lektorem, wszystko zrobione zgodnie z instrukcją. Po wgraniu wszystko pięknie menu PL, mapki aktualne tylko kobieta do mnie mówi po hmmm... litewsku? Jak to ugryźć, żeby lektor komunikował mnie w ojczystym języku?

Wgraj lektora jeszcze raz, często pomagało.

marioo
Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 15 mar 2016, o 11:09
imie: Mariusz
Silnik: Z18XER
KM: 140
Województwo: Śląskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: marioo » 2 maja 2016, o 19:01

Jest ktoś ze śląska kto posiada działającą płytkę z polskim językiem, pisałem do Wołka i podesłał mi link do pobrania, zrobiłem zgodnie z instrukcją z tym że nagrywałem na lapku bo nie posiadam stacjonarnego PC. Nagrałem kilka płyt z różnymi prędkościami i w różnych programach. Po włożeniu do radia CD70 chwile próbuje czytać i wysuwa CD bez żadnego komunikatu. Ktoś się spotkał z podobnym problemem.

szneru
Forumowicz
Posty: 269
Rejestracja: 19 sie 2015, o 13:09
imie: Tomek
Silnik: Z16XEP
Wyposażenie: Essentia
KM: 105
Województwo: Śląskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: szneru » 2 maja 2016, o 19:36

Ja mam działającą - Knurów

RobertMTT
Forumowicz
Posty: 55
Rejestracja: 9 maja 2016, o 14:40
imie: Robert
Silnik: Z17DTH
Wyposażenie: Enjoy
KM: 100
Województwo: Łódzkie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: RobertMTT » 9 maja 2016, o 14:59

Witam.
Jestem posiadaczem Astry H od 4 dni.
Posiadam radio cd70 i niestety język całego menu jest po holendersku.
W ustawieniach widnieje język angielski lecz po jego wyborze trzeba włożyć płytę której ja nie posiadam, polskiego języka nie mam do wyboru.
Język angielski co prawda się ustawia ale po ponownym uruchomieniu radia wraca do stanu poprzedniego.
Jak wgrać polski język?