CB Radio & NaviPolskie menu i navi w CD70

Nasłuchujemy i naprowadzamy trasie
Forum rules
RobertMTT
Forumowicz
Posts: 55
Joined: 9 May 2016, o 14:40
Imie: Robert
Silnik: Z17DTH
KM: 100
Województwo: Łódzkie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby RobertMTT » 9 May 2016, o 14:59

Latest post of the previous page:

Witam.
Jestem posiadaczem Astry H od 4 dni.
Posiadam radio cd70 i niestety język całego menu jest po holendersku.
W ustawieniach widnieje język angielski lecz po jego wyborze trzeba włożyć płytę której ja nie posiadam, polskiego języka nie mam do wyboru.
Język angielski co prawda się ustawia ale po ponownym uruchomieniu radia wraca do stanu poprzedniego.
Jak wgrać polski język?

User avatar
nakajima
Początkujący
Posts: 7
Joined: 3 May 2016, o 20:16
Imie: Artur
Silnik: Z16XER
KM: 116
Województwo: Zachodniopomorskie
Contact:

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby nakajima » 10 May 2016, o 17:01

jaki rocznik auta i jaki soft jest wgrany? spolszczenie można wgrać do nawigacji z softem max10/10/2007 w praktyce do aut max z początku 2008r

RobertMTT
Forumowicz
Posts: 55
Joined: 9 May 2016, o 14:40
Imie: Robert
Silnik: Z17DTH
KM: 100
Województwo: Łódzkie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby RobertMTT » 11 May 2016, o 15:03

Jak sprawdzić jaki się ma soft? Rocznik 2006.

User avatar
nakajima
Początkujący
Posts: 7
Joined: 3 May 2016, o 20:16
Imie: Artur
Silnik: Z16XER
KM: 116
Województwo: Zachodniopomorskie
Contact:

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby nakajima » 11 May 2016, o 15:41

przytrzymaj settings jakies 5 sekund , wejdziesz w menu serwisowe wyświetlacza i wciskając BC (Board Computer) na panelu radia pokaże ci soft jaki masz wgrany

przykład poniżej

http://screenshot.sh/mGYNbEaHYctxH - jeśli masz taki nie wgrasz spolszczenia

jeśli niższy

http://screenshot.sh/m3Ab7kEATvfop - dasz rade wgrać

tu masz filmik jak to uruchomić

https://www.youtube.com/watch?v=gOj8wWTY3Bk

radziok
Początkujący
Posts: 13
Joined: 3 Feb 2016, o 10:04
Imie: Radosław
Silnik: Z18XER
KM: 140
Województwo: Świętokrzyskie
Location: SCZ

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby radziok » 31 Oct 2016, o 10:19

Podłączam się pod temat.
Mianowicie mam mapy 2014/2015 + polskie menu w navi, jednak lektor jest po niemiecku ponowne zainstalowanie lektora nie działa :/.
Kolejna kwestia: Chciałbym polskie menu w całości(radio, BC, settings) czy jest to możliwe?

User avatar
Flora
Forumowicz
Posts: 230
Joined: 18 Aug 2016, o 09:39
Imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
KM: 150
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Location: Bydgoszcz

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby Flora » 31 Oct 2016, o 10:59

radziok wrote:Chciałbym polskie menu w całości(radio, BC, settings) czy jest to możliwe?


Nie jest to możliwe, ponieważ przy próbie zmiany języka podjęta zostanie próba wyrównania języka wszystkich modułów, w związku z czym nawigacja poprosi o (oryginalną) płytę z językiem polskim - brak tej płyty oznacza przerwanie całego procesu i powrót do poprzedniego języka.

radziok
Początkujący
Posts: 13
Joined: 3 Feb 2016, o 10:04
Imie: Radosław
Silnik: Z18XER
KM: 140
Województwo: Świętokrzyskie
Location: SCZ

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby radziok » 31 Oct 2016, o 11:34

Flora wrote:
radziok wrote:Chciałbym polskie menu w całości(radio, BC, settings) czy jest to możliwe?


Nie jest to możliwe, ponieważ przy próbie zmiany języka podjęta zostanie próba wyrównania języka wszystkich modułów, w związku z czym nawigacja poprosi o (oryginalną) płytę z językiem polskim - brak tej płyty oznacza przerwanie całego procesu i powrót do poprzedniego języka.

Rozumiem, dzięki za odpowiedz ;) !
Pozdro

rev
Forumowicz
Posts: 20
Joined: 10 Apr 2016, o 18:45
Imie: Michał
Silnik: Z19DTH
KM: 150
Województwo: Świętokrzyskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby rev » 1 Nov 2016, o 10:32

Ja ostatnio spolszczyłem sobie tylko menu navi + polski lektor. Auto jeśli dobrze pamiętam z maja 2008. Lektor działa dość poprawnie tylko nie ma wyboru trasy jest odrazu narzucona. To taki jedyny minus ;)

szneru
Forumowicz
Posts: 248
Joined: 19 Aug 2015, o 13:09
Imie: Tomek
Silnik: Z16XEP
KM: 105
Województwo: Świętokrzyskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby szneru » 1 Nov 2016, o 11:48

Wydaje mi się że w opcjach mapy jest do wyboru jaką trasą ma nawigować (szybka, optymalna, krótka)