CB Radio & NaviPolskie menu i navi w CD70

Nasłuchujemy i naprowadzamy trasie
Forum rules
moto31
Początkujący
Posts: 4
Joined: 6 Nov 2016, o 08:17
Imie: Daniel
Silnik: Z16XER
GG: 4442083

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby moto31 » 6 Nov 2016, o 08:35

Latest post of the previous page:

Witam, czy znajdzie się na forum osoba która pomoże zmienić jezyk z niemieckiego na polski w komputerze CD70 navi Astra GTC 1.6 2007 rok . na wyświetlaczu w opcjach znalazłem zmianę jezyka polskiego nie ma :( Nawigacja też tylko niemcy taką mam płytę .
Proszę o pomoc .

rev
Forumowicz
Posts: 20
Joined: 10 Apr 2016, o 18:45
Imie: Michał
Silnik: Z19DTH
KM: 150
Województwo: Świętokrzyskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby rev » 6 Nov 2016, o 10:20

Flora wrote:Opcji tej nie ma w menu. Po wejściu w zakładkę nawigacji należy użyć przycisku SETTINGS na panelu radia.


No i o to mi chodziło, już wszystko wiem. Dzięki !

moto31 musisz kupić sobie spolszczenie menu navi + płytę z mapami. Koszt niewielki a różnica duża. Na znanych portalach aukcyjnych jest tego dużo.

moto31
Początkujący
Posts: 4
Joined: 6 Nov 2016, o 08:17
Imie: Daniel
Silnik: Z16XER
GG: 4442083

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby moto31 » 6 Nov 2016, o 11:02

hmm , rev widziałem ale tu chodzi o czas myślałem że może ktoś na forum ma obrazy tych płyt i może mi je udostępnić . oczywiscie jezeli jest to platne to zaplacę .
Mam koleje pytanie czy BC da sie ustawić na język ojczysty bo jest po niemiecku nie ma w ustawieniach jezyka polskiego jak ustawialem angielski to woła o plyte ??? a ja nie mam takowej ...

User avatar
Flora
Forumowicz
Posts: 230
Joined: 18 Aug 2016, o 09:39
Imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
KM: 150
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Location: Bydgoszcz

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby Flora » 6 Nov 2016, o 11:20


moto31
Początkujący
Posts: 4
Joined: 6 Nov 2016, o 08:17
Imie: Daniel
Silnik: Z16XER
GG: 4442083

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby moto31 » 6 Nov 2016, o 11:32

Flora czytałem to co podesłałeś . ale czy nie ma opcji zmiany jezyka w bc na angielski ktory jest do wyboru w ustawieniach ale po jego wybraniu woła o płytę:( tylko ja nie mam żadnej płyty mam tylko oryginalną z mapą niemiec do nawigacji .

User avatar
patriota
Forumowicz
Posts: 24
Joined: 31 Mar 2012, o 11:16
Imie: Mateusz
Silnik: Z19DTH
KM: 150
Województwo: Łódzkie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby patriota » 24 Nov 2016, o 11:05

moto31, jeśli chcesz to zrobić darmowym kosztem, wejdź na gryzonia, ściągnij mapę pl, nagraj sobie na dvd (instrukcję znajdziesz też na tej stronie) i będziesz miał nawigację PL :) jak coś pisz na priv

User avatar
wuha
Boss regionalny
Posts: 260
Joined: 13 Jul 2015, o 13:14
Imie: Maciej
Silnik: Z18XE
KM: 125
Województwo: Pomorskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby wuha » 16 Feb 2017, o 18:03

Siema ma ktoś link do najnowszych map itp do cd70navi i lektora pl ? Jak coś to priv :)

krzysgg
Początkujący
Posts: 4
Joined: 5 Jan 2017, o 08:55
Imie: Krzysztof
Silnik: Z16XER
Województwo: Świętokrzyskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby krzysgg » 12 Apr 2017, o 12:55

Mam Astrę H z 2009 z ostateczną wersją softwaru CD70. Wiem że nie ma możliwości wgrania polskiego menu nawigacji "popularną metodą", lecz czy tą "popularną metodą" można wgrać samego lektora? Czy jest to ryzyko uszkodzenia?

walderama
Forumowicz
Posts: 22
Joined: 15 Oct 2016, o 15:50
Imie: Seba
Silnik: Z16XER
KM: 116
Województwo: Zachodniopomorskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postby walderama » 12 Apr 2017, o 21:45

Spolszczenie ostatecznego softu poprzez płytę jest awykonalne. Jest to to zrobienia poprzez "grzebanie" w pamięci flash, niestety magicy sobie cenią taki mod.

Image

https://youtu.be/tp6S1-Cb_ZE