CB Radio & NaviCID - tryb noc/dzień a światła...

Nasłuchujemy i naprowadzamy trasie
Awatar użytkownika
Findziu
Forumowicz
Posty: 168
Rejestracja: 9 lut 2014, o 16:20
imie: Marcin
Silnik: Z20LER
Wyposażenie: Sport
KM: 200
Województwo: Dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław

CID - tryb noc/dzień a światła...

Postautor: Findziu » 7 kwie 2014, o 17:24

Hej!
Nie wiem dlaczego, jakoś w zeszłe lato mi to nie przeszkadzało, ale strasznie mnie teraz irytuje nocny tryb CIDa za dnia...
Światło pada na wyświetlacz, nic w nim nie widzę, w skrajnych przypadkach wyłączam światła żeby zobaczyć jaka jest godzina :(

Macie na to jakiś sposób?! Da się jakoś zaprogramować podświetlenie CIDa żeby tryb nocny aktywował się tylko gdy światła są na "Auto"?! Może ogarnęliście to w jakiś inny sposób. Podzielcie się proszę!



Awatar użytkownika
Wycu
Forumowicz
Posty: 167
Rejestracja: 14 sie 2012, o 10:39
imie: Paweł
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Cosmo
KM: 180
GG: 4338677
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Lokalizacja: Elbląg

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postautor: Wycu » 7 kwie 2014, o 18:01

to ustaw sobie podświetlenie na dzień i nie będziesz musiał świateł gasić :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rikku
Boss regionalny
Posty: 837
Rejestracja: 3 cze 2013, o 21:55
imie: Łukasz
Silnik: Z18XER
Wyposażenie: Cosmo
KM: 140
Województwo: Opolskie
Lokalizacja: Opole

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postautor: Rikku » 7 kwie 2014, o 19:29

Mam ustawiony tryb skandynawski czy tam jak kto woli wariant 5 na RECu. Pokrętło ustawione na 0 - światła mijania się świecą, tylne i kokpit są nie świecą a CID pozostaje w trybie dziennym. Po zapadnięciu zmroku przełączam na AUTO i jest normalnie. Polecam to rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Findziu
Forumowicz
Posty: 168
Rejestracja: 9 lut 2014, o 16:20
imie: Marcin
Silnik: Z20LER
Wyposażenie: Sport
KM: 200
Województwo: Dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postautor: Findziu » 7 kwie 2014, o 19:34

Rikku, mogę Cię prosić o uchylenie rąbka tajemnicy jak to ustawić i jakie są pozostałe opcje. :)

Awatar użytkownika
Rikku
Boss regionalny
Posty: 837
Rejestracja: 3 cze 2013, o 21:55
imie: Łukasz
Silnik: Z18XER
Wyposażenie: Cosmo
KM: 140
Województwo: Opolskie
Lokalizacja: Opole

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postautor: Rikku » 7 kwie 2014, o 19:48

Przede wszystkim musisz mieć OP-COM'a. Jak nie masz to zapraszam w weekend do Opola (tydzień temu byłem we Wrocku :P ). Ponad to musisz mieć car pass'a. Jeśli to masz to możesz działać dalej.

Przez OP-COM po CANie łączysz się z samochodem. Wybierasz model, rok i silnik.
Wchodzisz w "nadwozie" następnie w "REC'a" albo "UEC'a" (zapomniałem już :/ ) . Klikasz w "programowanie" potem "warianty programu" podajesz w/w car pass'a wybierasz wariant 5 i włala.

Poza nim są jeszcze 4 warianty które działają na podobnej zasadzie. Jedynie ten który masz obecnie oraz nr 5 są wg mnie najbardziej sensowne.

Awatar użytkownika
rockyvsw
Forumowicz
Posty: 77
Rejestracja: 30 maja 2014, o 17:29
imie: John
Silnik: Z17DTH
Wyposażenie: Elegance
KM: wszystkie :)
Województwo: Śląskie

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postautor: rockyvsw » 15 cze 2014, o 10:40

Rikku pisze:Mam ustawiony tryb skandynawski czy tam jak kto woli wariant 5 na RECu. Pokrętło ustawione na 0 - światła mijania się świecą, tylne i kokpit są nie świecą a CID pozostaje w trybie dziennym. Po zapadnięciu zmroku przełączam na AUTO i jest normalnie. Polecam to rozwiązanie.


Mam dokładnie tak samo. Trzymając zawsze na auto on głupieje wjeżdżając pod wiadukt, wyglada tak jakby chciał włączyć już włączone światła i wywala kontrolkę z kluczykiem. Po przekręceniu na 0 kontrolka znika i wszystko działa. Trochę mi czasu zajęło zanim do tego doszedłem ;P [nie wiem jak z tylnymi światłami, ale to szczegół ;p]

kałuż
Początkujący
Posty: 10
Rejestracja: 17 paź 2016, o 13:14
imie: Łukasz
Silnik: Z17DTH
Wyposażenie: Cosmo
GG: 4567400
Województwo: Śląskie

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postautor: kałuż » 2 gru 2016, o 13:02

Czy jak zakupie automatyczny włącznik świateł to będzie to działać bezproblemowo? Czy jeszcze coś trzeba


Wróć do „CB Radio & Navi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość