CB Radio & NaviCID - tryb noc/dzień a światła...

Nasłuchujemy i naprowadzamy trasie
Forum rules
User avatar
Findziu
Forumowicz
Posts: 168
Joined: 9 Feb 2014, o 16:20
Imie: Marcin
Silnik: Z20LER
KM: 200
Województwo: Dolnośląskie
Location: Wrocław

CID - tryb noc/dzień a światła...

Postby Findziu » 7 Apr 2014, o 17:24

Hej!
Nie wiem dlaczego, jakoś w zeszłe lato mi to nie przeszkadzało, ale strasznie mnie teraz irytuje nocny tryb CIDa za dnia...
Światło pada na wyświetlacz, nic w nim nie widzę, w skrajnych przypadkach wyłączam światła żeby zobaczyć jaka jest godzina :(

Macie na to jakiś sposób?! Da się jakoś zaprogramować podświetlenie CIDa żeby tryb nocny aktywował się tylko gdy światła są na "Auto"?! Może ogarnęliście to w jakiś inny sposób. Podzielcie się proszę!

User avatar
Wycu
Forumowicz
Posts: 167
Joined: 14 Aug 2012, o 10:39
Imie: Paweł
Silnik: Z19DTH
KM: 180
GG: 4338677
Województwo: Wielkopolskie
Location: Elbląg

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postby Wycu » 7 Apr 2014, o 18:01

to ustaw sobie podświetlenie na dzień i nie będziesz musiał świateł gasić :mrgreen:

User avatar
Rikku
Boss regionalny
Posts: 864
Joined: 3 Jun 2013, o 21:55
Imie: Łukasz
Silnik: Z18XER
KM: 140
Województwo: Opolskie
Location: Opole

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postby Rikku » 7 Apr 2014, o 19:29

Mam ustawiony tryb skandynawski czy tam jak kto woli wariant 5 na RECu. Pokrętło ustawione na 0 - światła mijania się świecą, tylne i kokpit są nie świecą a CID pozostaje w trybie dziennym. Po zapadnięciu zmroku przełączam na AUTO i jest normalnie. Polecam to rozwiązanie.

User avatar
Findziu
Forumowicz
Posts: 168
Joined: 9 Feb 2014, o 16:20
Imie: Marcin
Silnik: Z20LER
KM: 200
Województwo: Dolnośląskie
Location: Wrocław

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postby Findziu » 7 Apr 2014, o 19:34

Rikku, mogę Cię prosić o uchylenie rąbka tajemnicy jak to ustawić i jakie są pozostałe opcje. :)

User avatar
Rikku
Boss regionalny
Posts: 864
Joined: 3 Jun 2013, o 21:55
Imie: Łukasz
Silnik: Z18XER
KM: 140
Województwo: Opolskie
Location: Opole

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postby Rikku » 7 Apr 2014, o 19:48

Przede wszystkim musisz mieć OP-COM'a. Jak nie masz to zapraszam w weekend do Opola (tydzień temu byłem we Wrocku :P ). Ponad to musisz mieć car pass'a. Jeśli to masz to możesz działać dalej.

Przez OP-COM po CANie łączysz się z samochodem. Wybierasz model, rok i silnik.
Wchodzisz w "nadwozie" następnie w "REC'a" albo "UEC'a" (zapomniałem już :/ ) . Klikasz w "programowanie" potem "warianty programu" podajesz w/w car pass'a wybierasz wariant 5 i włala.

Poza nim są jeszcze 4 warianty które działają na podobnej zasadzie. Jedynie ten który masz obecnie oraz nr 5 są wg mnie najbardziej sensowne.

User avatar
rockyvsw
Forumowicz
Posts: 77
Joined: 30 May 2014, o 17:29
Imie: John
Silnik: Z17DTH
KM: wszystkie :)
Województwo: Świętokrzyskie

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postby rockyvsw » 15 Jun 2014, o 10:40

Rikku wrote:Mam ustawiony tryb skandynawski czy tam jak kto woli wariant 5 na RECu. Pokrętło ustawione na 0 - światła mijania się świecą, tylne i kokpit są nie świecą a CID pozostaje w trybie dziennym. Po zapadnięciu zmroku przełączam na AUTO i jest normalnie. Polecam to rozwiązanie.


Mam dokładnie tak samo. Trzymając zawsze na auto on głupieje wjeżdżając pod wiadukt, wyglada tak jakby chciał włączyć już włączone światła i wywala kontrolkę z kluczykiem. Po przekręceniu na 0 kontrolka znika i wszystko działa. Trochę mi czasu zajęło zanim do tego doszedłem ;P [nie wiem jak z tylnymi światłami, ale to szczegół ;p]

kałuż
Forumowicz
Posts: 24
Joined: 17 Oct 2016, o 13:14
Imie: Łukasz
Silnik: Z17DTH
GG: 4567400
Województwo: Świętokrzyskie

Re: CID - tryb noc/dzień a światła...

Postby kałuż » 2 Dec 2016, o 13:02

Czy jak zakupie automatyczny włącznik świateł to będzie to działać bezproblemowo? Czy jeszcze coś trzeba