WnętrzeWymiana BID na GID

Awatar użytkownika
lazuchAGC
Forumowicz
Posty: 106
Rejestracja: 1 lip 2012, o 13:57
imie: Tomek
Silnik: Z19DT
Wyposażenie: Sport
KM: 120
Województwo: Łódzkie
Lokalizacja: Ziemia Obiecana
Kontaktowanie:

Wymiana BID na GID

Postautor: lazuchAGC » 2 sie 2012, o 20:08

Witam, w swojej astrze posiadam wyświetlacz BID, który prędzej czy później będę chciał zmienić na GID.

Czy do przeprowadzenia tej operacji wystarczy wymiana samego wyświetlacza i jego zaprogramowanie, czy potrzebuję coś jeszcze?

Czy wyświetlacze w astrach były takie same we wszystkich rocznikach, czy na to też muszę zwracać uwagę przy kupnie i kupić jakąś konkretną serie(ewentualnie z jakiego innego Opla pasują)?


Wyposażenie mojej astry(rocznik 2005): CD 30MP3, klimatyzacja manualna, pełny komputer pokładowy.



mazak
Forumowicz
Posty: 31
Rejestracja: 30 paź 2012, o 16:03
imie: Maciej
Silnik: Z17DTJ
Wyposażenie: Edition
Województwo: Dolnośląskie

Re: Wymiana BID na GID

Postautor: mazak » 12 sty 2013, o 02:43

Z tego co wiem, to nic więcej nie potrzebujesz, trzeba chyba usunąć zabezpieczenie antykradzieżowe (popularnie zwane wylogowanie z auta) wyjąć stary, włożyć nowy i załączyć j.w.
Mogę się mylić trochę , bo sam tego nie robiłem.

Popatrz tutaj:
http://www.diagnostics.org.uk/help/show ... amp-Bezels

Awatar użytkownika
setler
Forumowicz
Posty: 32
Rejestracja: 17 kwie 2013, o 07:19
imie: Adam
Silnik: Z13DTH
Wyposażenie: Enjoy
KM: 90
Województwo: Podlaskie

Re: Wymiana BID na GID

Postautor: setler » 17 kwie 2013, o 07:40

Ja w swojej Astrze wymieniłem TID na GID.
Żeby wymienić wyświetlacz potrzebujesz kodu CAR PASS.
Szukając GIDa musisz mieć na uwadzę że wyświetlacz przed wyjęciem musi być wylogowany z poprzedniego auta, oraz ramka wyświetlacza GIDa jest inna niż BIDa.
Sama wymiana to max 15 minut. Po logowaniu najważniejsze jest wgranie odpowiedniego index kodu żeby wyświetlacz pokazywął poprawne dane o spalaniu i zasięgu.
Jeśli chcesz mogę podesłać Tobie na PW dane do gościa od którego kupiłem swój wyświetlacz. Gość jest obcykany w tych tematach i twierdził że ma zawsze kilka wyświetlaczy na stanie.

Awatar użytkownika
Marcovip
Boss regionalny
Posty: 118
Rejestracja: 6 mar 2012, o 18:34
imie: Marek
Silnik: Z17DTH
Wyposażenie: Sport
GG: 4123601
Województwo: Wielkopolskie
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: Wymiana BID na GID

Postautor: Marcovip » 14 lis 2014, o 15:35

Witam

Od jakiegoś czasu jestem po wymianie radyjka CD30 na CD30mp3 oraz BID na GID. Wszystko fajnie się zgrało razem lecz mam pewien mankament otóż w poprzednim aucie prawdodpodobnie był climatronik a u mnie jest manualna klima i teraz na wyświetlaczu mam niepotrzebną na dole ramkę do climatronik o tak jak na zdjęciu
http://farm3.static.flickr.com/2491/403 ... bb40_m.jpg

a chciałbym by wyświetlacz pokazywał tak
http://forum.opel24.com/uploads/post-10 ... 275297.jpg

Co należy zrobić by uzyskać taki efekt?

szmic
Forumowicz
Posty: 150
Rejestracja: 21 sie 2013, o 20:58
imie: Paweł
Silnik: Z17DTJ
Wyposażenie: Cosmo
Województwo: Śląskie

Re: Wymiana BID na GID

Postautor: szmic » 14 lis 2014, o 16:07

może przestawienie indeksów fejsem załatwi sprawę

Awatar użytkownika
Marcovip
Boss regionalny
Posty: 118
Rejestracja: 6 mar 2012, o 18:34
imie: Marek
Silnik: Z17DTH
Wyposażenie: Sport
GG: 4123601
Województwo: Wielkopolskie
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: Wymiana BID na GID

Postautor: Marcovip » 14 lis 2014, o 16:16

Code index mam 009

Awatar użytkownika
KIT GTO
Forumowicz
Posty: 1518
Rejestracja: 5 mar 2012, o 12:36
imie: Grzegorz
Silnik: Z13DTH
Wyposażenie: Enjoy
KM: 90
GG: 5561237
Województwo: Lubelskie

Re: Wymiana BID na GID

Postautor: KIT GTO » 14 lis 2014, o 16:42

odznaczasz w wyświetlaczu że klima nie występuje ;)

Reklama wspiera funkcjonowanie naszego forum, więc (...) kliknij


Wróć do „Wnętrze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość